Hallott már a rotációs kapa versenyről? Pedig létezik!

Hallott már a rotációs kapa versenyről? Pedig létezik!
augusztus 24 21:45 2017

 

Sárosd ad otthont ismét a maga nemében egyedülálló Kapa-Kupa viadalnak, immár harmadik alkalommal. A népszerű versenyen idén több hölgy is ringbe száll majd.

A hétköznapok során nélkülözhetetlenek a mezőgazdaságban, azonban van egy kivételes nap, amikor munkaeszközből egy verseny főszereplőivé lépnek elő, és felejthetetlen szórakozást nyújtanak minden érdeklődőknek. A Fejér megyei Sárosdon augusztus 26-án, a Lovaspályán rendezik meg a III. Sárosd Kapa-Kupát, amelyen a kiskocsival felszerelt kerti rotációs kapáikkal mérhetik össze tudásukat újra a versenyzők. Amíg tavaly még csak egy, idén már hat hölgy nevezett be a viadalra, ami azt bizonyítja, hogy a gyengébb nem képviselői közül egyre többen szeretnék megmutatni a tudásukat ezen a területen is. A népszerű rendezvényre összesen negyvennégyen jelentkeztek ebben az évben.

Kapálógép verseny

Tavaly még csak egy, idén már hat hölgy jelentkezett a kapálógép ügyességi versenyre

Fotó: Agrodokk.hu

A 2017-ben alakult Sárosd Kapa-Kupa Kapálógép Motorsport Egyesület elnöke, a rendezvény főszervezője Sztupa Balázs elmondta, hogy még őket is meglepte ez a magas részvételi szándék, hiszen háromszor annyian neveztek most, mint három évvel ezelőtt. A versenyzők 25 településről érkeznek majd a megmérettetésre.

A kapálógépek küzdelme mellett sok más, érdekes program vár még a kilátogatókra: bemutatót tart a Fűrészmánia csapata, ritka, különleges és veterán fűrészgépekkel. A vendégek próbára tehetik ügyességüket és gyorsaságukat is a lánccserélő versenyen. Varga Norbert, pázmándi fafaragó helyben fogja elkészíteni a nyerteseknek egyedi díjait.

Lesz továbbá személyautó és motoros bemutató, utóbbi a Kalózi Dirty Stunt Team jóvoltából. Az esemény sokszínűségéről gondoskodik a Perkátai Régiség Gyűjtő Egylet mezőgazdasági témájú kiállítása, valamint a Pázmándi Spájz Egyesület által megrendezett piac is. A szervezők nem felejtkeztek el a legfiatalabb látogatókról sem: a gyermekek kérhetnek arcfestést, csillámtetoválást, illetve kipróbálhatják a kisvonatot, és a pedálos traktorokat is. A vendégek között pedig kisorsolnak majd két darab 3 főre szóló görögországi szállást.

Az eseménydús nap akusztikus kerti partival és szalonnasütéssel zárul, a műsorvezető pedig idén is minden autó és motor magyar hangja, Lorán Barnabás, alias ’Trabarna’ lesz.

Rotációs kapa verseny

A gyerekek egyik nagy kedvence, a kisvonat

Fotó: Agrodokk.hu

 


Kapa-kupa plakát

Tetszett a cikk?
  Kategóriák: